Shyde:n sivut
 

 

Etusivu

Ohjekirjoja

MF
-Hydrauliikka
-Ohjaus
-Kytkin
-Jäähdytysjärj.

Omat harrastepelit:
MF 165S
MF165MP
- remonttikuvia

David Brown 25D
Valmet 20
Valmet 359
Nuffield 460

Lynx
Ahma

Olympia
Finmar

Muita

Elektroniikkaa

Tapahtumakalenteri
Kuvia tapahtumista

Linkkejä

 


 
 

Lisähydrauliikkaa

Asensin omaan Ferguuni IKH:lta hankitun lisäventtiilipöydän. Pöydässä on 1- yksitoiminen ja 2 - kaksitoimista venttiiliä. Paineletkun venttiilipöytään otin 3-tieventtiilin ext2 - ulostulosta. Ext1- ulostuloon oli jo valmiiksi letkulla kytketty kippiliitäntä. Tässä yksilössä ei kippiputkea ollut käytetty.

Paluuletkun lisäventtiilipöydältä vein takimmaiseen perän öljynpoistoreikään.. Tähän MF:ään ko. liitäntään oli paluuletku asennettu jo joskus aikaisemmin.

Yksitoimisen venttiililähdön, jolla siis käytetään nostolaitteita, asensin nostolaitekanteen, "kippilähtö" liitäntään.

Takakuormaajan ja kipin kanssa käytän toista kaksitoimista venttiiliä yksitoimisen sylinterin kanssa. Tässä tilanteessa vien "käyttämättömältä" puolelta paluun letkulla 3-tieventtiilin paluuliitäntään (merkitty R:llä). Letku on asennettu tietenkin kiinteästi 3-tieventtiiliin. Toinen pää asennetaan tarvittaessa pikaliittiimellä..

Normaalisti 3-tie venttiili on aina ulkoisen hydrauliikan asennossa (ext2) sekä Fergun säätimet on jatkuvalla pumppauksella.

klikkaa klikkaa klikkaa
Yläpuolen kuvissa on asennustyöt vielä kesken eli paluuletku 3-tieventtiilille puuttuu kuten myös nostolaitteiden ohjaukseen käytetty letku kippiputkiliitäntään.

Alla olevista kuvista näkee kippiputkilittännän paremmin sekä toisen ratkaisun lisäventtiilipöydän asennukseen. Tässä ratkaisussa nostolaitesylinterin ohjaus on viety kippiputkiliitännälle rinnakkaiseen liitäntään nostolaitekannen kylkeen..

klikkaa klikkaa

Kolmitieventtiilin liitännät selviävät oheisesta kuvasta. Paluuliitäntä on "ylhäällä takana".

Lisäventtiilipöydässä on ylipaineventtiili, joka on tehtaalla säädetty muistaaksen 140 kp/cm2 eli se toimii huomattavasti ennen Fergun omaa ylipaineventtiiliä. Säädin pöydän venttiiliä avautumispainetta hihatuntumalla hieman ylöspäin. Täytyy vielä tarkistaa ja säätää uudestaan painemittarin kanssa.

Käyttökokemukset ovat hyvin myönteiset. 3-tieventtiilin ja traktorin säätimien kanssa pelaaminen loppui käytännössä lähes kokonaan.

Pari havaintoa:

- peräoljyjen ollessa kylmät ei nostolaitteet laskeudu tyhjänä, täytyy auttaa. Ongelmaa ei ole jos nostolaitteissa on kiinni kevytkin laite.

- jos nostolaitteissa kiinni painava työkone, niin nostolaitteet laskeutuvat pikkuhiljaa alaspäin, siis Fergun tunnettu ominaisuus, nostosylinterin männänrengas tyyppiset tiivisteet pikkuisen vuotaa. On syytä ajaessa seurata tilannetta ja tarvittaessa nostella varsia tai sitten käyttää siirtoajossa Fergun omaa hydrauliikkaa eikä lisälohko-ohjausta.

- venttiilipöydän sijoitus on siinä mielessä onnistunut, että nostolaitteita on helppo säätää traktorin takaa, helpottaa työkoneiden peräänlaittoa merkittävästi.