Shyde:n sivut
 

 

Etusivu

Ohjekirjoja

MF
-Hydrauliikka
-Ohjaus
-Kytkin
-Jäähdytysjärj.

Omat harrastepelit:
MF 165S
MF165MP
- remonttikuvia

David Brown 25D
Valmet 20
Valmet 359
Nuffield 460

Lynx
Ahma

Olympia
Finmar

Muita

Elektroniikkaa

Tapahtumakalenteri
Kuvia tapahtumista

Linkkejä

 


 
 

MF hydrauliikkaa harrastelijoille

Käyttöohjeita , ohjekirjasta ...

Nokkapumppu, toteutusesimerkki

Lisäventtiilipöytä, pari toteutusta

3-tieventtiili, kuvia


Tämä allaoleva soveltuu MF 165:een , mutta myös moneen muuhun MF malliin.

-Ulkoisen hydrauliikan (muun kuin pelkän "kippiliitännän") käyttöön tarvitaan perän kannen päälle asennettava 3-tieventtiili. Myös 2-tieventtiilejä on käytössä. Oleellista on että venttiilillä pystytään valitsemaan joko ulkoinen lähtö tai nostolaite. MF:n hydrauliikkajärjestelmässä venttiili siis sijaitsee pumpun ja nostolaitesylinterin välissä.

- ulkoista hydrauliikkaa (esim. takakuormaajaa) voidaan käyttää traktorin omilla säätimillä vaihtamalla kohde 3-tieventtiilillä (nostolaite / ulkoiset yksitoimiset sylinterit)

- ulkoista hydrauliikkaa voidaan käyttää myös asentamalla yksi tai useampilohkoinen venttiilipöytä ext lähtöön. Venttiilipöydässä oltava vapaakierto ja paluuletku voidaan kytkeä ainakin fergun 3-tieventtiilissä olevaan paluuproppuun tai perän toiseen pohjaproppuun. Lisäventtiilipöytää käytettäessä täytyy traktorin hydr. säätimet olla jatkuvan pumppauksen asennossa ja tietenkin 3-tieventtiilillä valittu ulkoinen lähtö.

- on myös mahdollista käyttää ulkoista venttiilipöytää ohjaamaan traktorin nostolaitteita. Näin säästytään 3-tieventtiilin ja traktorin säätimien jatkuvalta kääntelyltä.
Tämä tapahtuu kytkemällä venttiilipöydästä 1-toimisen venttiilin lähtö MF:n vakio "kippiputkiliitäntään" joko ko.pikaliittimeen tai perän kannessa, kytkimen puolellä olevaan em. lähdölle rinnakkaiseen proppuun. Nostolaitteen yksitoimisen sylinterin ohjaus tapahtuu siis tätä kautta. 3-tieventtiili on tietenkin tässä tilanteessa käännetty ulkoiseen lähtöön.

Lisähuomioita:

- On syytä käyttää MF:n oman 3-tieventtiilin 2-lähtöä (ext2) ulkoiseen venttiilipöytään liittämiseen.
Ext 1 lähtö toimii rinnan nostolaitteiden kanssa. Käytännössä nostolaitteet pysyvät yläasennossa.

- jos joutuu käyttämään venttiilipöydän 2-toimista suuntaventtiiliä 1-toimisen sylinterin ohjaamiseen , niin vastakkaisen puolen "käyttämätön" lähtö paineistuu rasittaen hydr. pumppua ja/tai ylipaineventtiiliä. Tämä voidaan välttää yhdistämällä ko. lähtö mielellään omalla paluuletkulla paluuproppuun eli järjestetään vapaakierto säiliöön.